Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kuruyemiş Muhafazası

08-03-2018 10:33
Kuruyemiş Muhafazası

Binlerce yıllık geleneğin eşsiz ürünü olan lezzet...

Kuruyemiş çeşitleri, ülkemizde olduğu kadar dünyada da geniş yankı uyandıran besin gruplarından biridir. Tarih boyunca halk sofralarından hükümdarların şölenlerine kadar pek çok masayı süslemiştir. Bereketin ve servetin özgün simgesi hâline gelen kuruyemişi doğru şekilde muhafaza etmek ise oldukça önemlidir. Çünkü düzgün şekilde saklanan kuruyemişler ilk günkü tazeliğini koruyarak dilediğiniz zaman kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Peki kuruyemiş nasıl muhafaza edilmeli? İşte püf noktaları...

- Kuruyemişler yüksek oranda yağ asidi içerdiği için nem, oksijen ve sıcaklık gibi etkenlere karşı oldukça duyarlıdır. Saklama koşullarınızın dengeli olmasına özen göstermelisiniz. Kuruyemişteki yağlar havadaki oksijenle reaksiyona girmezse yağ asitleri meydana gelmez ve uzun zaman güvenle tüketebilirsiniz.

- Kuruyemişler kapalı paketleri açılmadığı sürece son tüketim tarihine dek güvenle kullanılır. Son kullanma tarihini aşan besinlerin tüketilmesi ise önerilmez. Bu sebepten paketlerin direkt olarak güneş ışığı almamasına ve oda sıcaklığındaki koşullarda saklanmasına dikkat etmelisiniz.

- Paketini açmış olduğunuz kuruyemişleri daha uzun süre saklamak için hava almayan plastik poşetler kullanabilirsiniz. Hava ile teması kesilen ürünleri buzdolabına kaldırmanız da kullanım sürenizin uzamasına yardımcı olacaktır.

- Kuruyemişlerinizi dökme olarak temin ettiyseniz, ağzı kapalı kaplarda muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. Açık kuruyemişler bozulmaya ve bayatlamaya çok daha meyilli olacağı için, oksidasyon oluşumunun önüne geçmelisiniz. Paketlediğinizde ısı ve nem dengesini ayarlamanız büyük önem taşır.

- Kuruyemiş satın alırken kendine has koku, tat ve renkte olmasına dikkat etmelisiniz. Tadı acılaşmaya yüz tutmuş, sıradışı renge sahip ya da kararmış ürünleri kesinlikle almamanız önemlidir. Yine kuruyemişlerde yoğun olarak kavurma işleminin yapılması da oksidasyonu hızlandırıp besin kalitesini düşürür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.